Ledig vecka.

Haft ledigt från jobbet den här veckan men fyllt den med massa annat. För mycket! Förutom tre läkarbesök har jag också träffat en del vänner. Jag märker att jag inte riktigt klarar av att hantera för mycket stimuli. En person i taget är just nu allra bäst. Fler än så gör att jag behöver ta in fler känslor, ytterligare information, andra perspektiv, etc och det kan inte riktigt min hjärna hantera. I fredags var vi tre stycken totalt och det gick inte långa stunden innan man reagerade på att jag ställde samma frågor om och om igen. Jag vet att jag gör det för jag kommer på mig själv ungefär samtidigt som jag återigen får svaret, – ”Spanien, just det.. det var dit du skulle? Nu på måndag alltså? Precis! Jo, nu minns jag ju att du sa det förut, sorry”

Jag glömmer inte med flit men det blir bara för mycket information på för kort tid. Folk kan irritera sig på att jag verkar mindre intresserad i deras liv än vanligt men jag kan inte hjälpa det. Först och främst så stämmer det föregående påståendet. Jag har faktiskt såpass nog med mitt eget just nu att det inte finns utrymme för andras trivialiteter och det bekommer mig inte särkilt mycket om jag signalerar just det. Jag har alltid valt andra före mig själv men det gör jag inte längre. Den läxan har jag redan lärt. Sen så tycker jag i allmänhet att folk pratar allt för mycket! Ingen som vågar låta några tysta sekunder passera och allt som hänt i ens liv måste delas. Det är inte intressant! Jag blir stressad av konstanta ljud och hypade människor. Sharing är verkligen NOT caring i många fall och människor skulle lära sig att knipa lite mer tycker jag.

Hur som helst så är jag ganska urladdad just nu och det passar lite dåligt med den jobbveckan som följer men det är inget att göra åt. Samtliga läkare och psykologer jag träffat den sista tiden har ifrågasatt min arbetsförmåga och tar fort upp sjukskrivning men det vill jag inte. Jag har varit nog ledig det sista året och behöver vara i arbete nu. För mycket tid med mig själv är inte bra för mig själv! Sedan har jag också skaffat ett jobb som knappt kräver några professionella skills och jag har inte heller många arbetskollegor. Det passar mig utmärkt just nu och jag vill gärna behålla det ett tag till.

Operahuset i Cph
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s