Ingen visste…

När nyheten nådde mig frös jag till is. Helvetes jävla skit!
Han hade gjort det dagen efter vi träffats. På ett så brutalt sätt. Fan! Kunde jag ha gjort något? Var jag för självupptagen? Han hade ju verkat glad.
Vi diskuterade hans jobb och jag rådde honom att söka nytt. Han trivdes gott i sin lägenhet mitt i stan som han alltid höll i perfekt rent skick. Det var det jag gillade mest med honom. Han var som mig. Hos honom kunde jag andas. Med honom kunde jag andas.
Vi hade ju nyligen träffats! Och jag hade ständigt dåligt samvete över att jag trots att vi bara bodde några fjuttiga meter emellan oss väldigt sällan sågs. Varför? För att min nya kille inte gillade det. Därför var det inte heller någon som visste att vi precis setts. Och jag höll tyst om det. Även efteråt. Han tyckte om att hålla handen. Hemma framför tv:n men även ute bland folk. Trots att vi inte var på det sättet. Vi var bara vänner.
Idag undrar jag om han var rädd? Då förstod jag det inte. Men jag minns hans ord.
Hans ansiktsuttryck.
Hans kroppsspråk.
Oftast var vi bara tysta.
Jag gick självklart inte på begravningen, för på den tiden bröt jag sällan mot mina principer. När jag tio år senare träffade på hans mamma gav hon mig en utförlig förklaring på vad hon trodde hade hänt. I två timmar låtsades jag vara ovetandes.
Detta var andra gången på kort tid. Första gångens ansikte har även det etsat sig fast i mitt minne. Hotellrummet. Hans löjligt snygga yttre. De långa stunderna han hade spenderat på att fram och tillbaka försiktigt röra vid min hud. Sättet han såg på mig. Det han sa och framförallt det han inte sa. Som han höll om mig- intensivt och krampaktigt. Som om det vore det sista han skulle göra. Det var det sista han gjorde…
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s